Présentations

Henk Spoelstra

Sinds juni 2018 ben ik voor 0,25 % van mijn werktijd als predikant verbonden aan de Waalse Gemeente van Haarlem. De andere 75% is voor de Waalse Gemeente van Amsterdam.

Mijn naam is Henk Spoelstra, ik groeide op in het zuiden van het land als domineeskind en studeerde zelf theologie aan de VU in Amsterdam. Ik werd daar ook predikant, in Slotervaart, en na vijf jaar verruilden wij Amsterdam voor Parijs, waar ik predikant werd van de Nederlandse Gemeente. Boeiende jaren onder Nederlanders in Parijs en de wijde omgeving. Terug in Nederland ontstonden al snel contacten met verschillende Waalse Gemeenten, Arnhem, Zwolle en Groningen.

Die resulteerden in een detachering vanuit de Protestantse gemeente Oosterbeek en later Oss waar ik predikant was. Toen Waals Amsterdam en Haarlem vacant werden in 2018, besloot ik tot een overstap naar ‘helemaal Waals’. En van harte.

Kleine gemeenten met een groot verleden als vluchtelingenkerk, al heel lang onderdeel van de Nederlands Hervormde kerk en later ook de PKN. Met een trouwe groep leden en vrienden is het plezierig werken!

Als straks de kerk weer open is na een ingrijpende en grondige restauratie, hopen wij meer en meer open te zijn naar de stad! We hebben om de week dienst, en één keer per maand ga ik daarin voor. Dan is er altijd een NL-versie van de preek die (nog steeds!) in het Frans gehouden wordt. Maar de taal mag geen barrière zijn. Doorgaans ben ik ook één dag per week in Haarlem, vaak de donderdag, maar wanneer nodig ook een andere dag. Hieronder mijn gegevens. Graag tot ziens!

predikant@waalsekerkhaarlem.nl  |  +31 6 28 35 46 57

Anja van Zalinge

Ik ben Anja van Zalinge en ben sinds 1 december 2019 verbonden aan de Waalse Kerk als ouderling-kerkrentmeester. Ik was (bestuurlijk) en ben (kerkelijk) lang betrokken bij de Grote of Sint Bavokerk, maar wil daarnaast graag ook iets voor de Waalse Gemeente betekenen.

Als stadarcheoloog van Haarlem ken ik het kerkgebouw en de stad goed en wil ik met veel plezier mijn steentje bijdragen om de gemeente en het gebouw te behouden voor de toekomst.

Marian Krijgsman

Ik ben Marian Krijgsman en sinds 1 december 2019 ben ik aan de Waalse kerk verbonden als ouderling-kerkrentmeester. Ik kom uit Katwijk en heb een horeca-achtergrond. Ik doe graag wat voor de kerk en met mijn achtergrond hoop ik de gemeente financieel op koers te houden!