Predikant Ds Henk Spoelstra

Sinds juni 2018 ben ik voor 0,25 % van mijn werktijd als predikant verbonden aan de Waalse Gemeente van Haarlem. De andere 75% is voor de Waalse Gemeente van Amsterdam.

Mijn naam is Henk Spoelstra, ik groeide op in het zuiden van het land als domineeskind en studeerde zelf theologie aan de VU in Amsterdam. Ik werd daar ook predikant, in Slotervaart, en na vijf jaar verruilden wij Amsterdam voor Parijs, waar ik predikant werd van de Nederlandse Gemeente. Boeiende jaren onder Nederlanders in Parijs en de wijde omgeving.

Terug in Nederland ontstonden al snel contacten met verschillende Waalse Gemeenten, Arnhem, Zwolle en Groningen. Die resulteerden in een detachering vanuit de Protestantse gemeente Oosterbeek en later Oss waar ik predikant was. Toen Waals Amsterdam en Haarlem vacant werden in 2018, besloot ik tot een overstap naar ‘helemaal Waals’. En van harte. Kleine gemeenten met een groot verleden als vluchtelingenkerk, al heel lang onderdeel van de Nederlands Hervormde kerk en later ook de PKN. Met een trouwe groep leden en vrienden is het plezierig werken!

Als straks de kerk weer open is na een ingrijpende en grondige restauratie, hopen wij meer en meer open te zijn naar de stad! We hebben om de week dienst, en één keer per maand ga ik daarin voor. Dan is er altijd een NL-versie van de preek die (nog steeds!) in het Frans gehouden wordt. Maar de taal mag geen barrière zijn. Doorgaans ben ik ook één dag per week in Haarlem, vaak de donderdag, maar wanneer nodig ook een andere dag. Hieronder mijn gegevens. Graag tot ziens!

Ds Henk Spoelstra

hspoelstra@hetnet.nl

+31 6 28 35 46 57